Praktijk

Ziek melding​

Bel tussen 8.00 en 8.15 uur naar 035-6561067 of stuur een bericht via Parro naar de leerkracht.

Hoofdluis

We volgen de richtlijnen van de GGD.

klik hiervoor op: hoofdluisprotocol.pdfhoofdluisprotocol.pdf
Na elke vakantie worden alle kinderen door ouders onderzocht op luizen. Als er bij uw kind iets wordt aangetroffen dan wordt u daarover benaderd. U dient uw kind dan meteen op te komen halen. Ook gaat er dan een brief naar de ouders van de groep uit met de mededeling dat er in de groep luizen zijn geconstateerd.

Medisch handelen

Vanuit ons bestuur is aangegeven dat leerkrachten geen medische handelingen mogen verrichten. Onder medische handelingen wordt ook het toedienen van medicatie verstaan. Vanzelfsprekend wordt er bij calamiteiten ingegrepen. Ook pleisters plakken valt natuurlijk onder onze verantwoordelijkheid.

Verjaardag kind

Dat vieren we natuurlijk op feestelijke wijze. Uw kind mag iets (liefst gezonds) trakteren. Bespreek dat ook even met de leerkracht van uw kind. Zeker ook omdat er eventueel allergische kinderen in de groep zitten.

​Parkeren

​We stimuleren dat zoveel mogelijk kinderen met de fiets of lopend komen. Komt u toch met de auto dan de auto parkeren bij sporthal de Fuik of in de aangegeven vakken. De Kiss en ridestrook is alleen voor het uitstappen van de kinderen. De bestuurder moet blijven zitten achter het stuur om meteen weer weg te rijden.                             IMG_Praktijk_Praktischezaken.jpg

​Afwezigheid leerkrachten

Leerkrachten kunnen ook ziek worden. We proberen dan altijd een geschikte invaller te vinden. Vaak zijn het ook leerkrachten van onze eigen school die hun vrije dag opofferen om voor de groep te staan. Als er geen invaller gevonden kan worden moeten we de leerlingen verdelen over de andere groepen. 

Gevonden voorwerpen

In Aula 1 staat een kist waarin alle gevonden voorwerpen terechtkomen. Eens in de zoveel tijd wordt het weer uitgestald en daarna naar eventueel in de kledingcontainer gedaan.

Besmettelijke ziektes

Voor het omgaan met besmettelijke ziektes zoals Bof, Kinkhoest, etc. (wel of niet toelaten op school) hanteren we het beleid van de GGD/RIVM. Klik op ziekte en school.pdf  voor meer informatie.

Jeugdbladen

We leggen aan het begin van het jaar promotiemateriaal klaar van allerlei tijdschriften. Aan ieder de keuze.

Afval

We scheiden zoveel mogelijk afval. We hebben een groene bak en papiercontainers,  in de hal een bak voor batterijen en cartridges en we zamelen plastic en metalen en drankpakken apart in.​

Mobiele telefoons

Het gebruik van de mobiele telefoons is tijdens de lesuren niet toegestaan. Meenemen is op eigen risico. De school is hier niet aansprakelijk voor​​.